Creëer een rustige sfeer in je leefruimte

Creëer een rustige sfeer in je leefruimte

In het huidige leven gaat het er vaak hectisch aan toe met een agenda vol afspraken en het combineren van het werk met het privéleven. Thuiskomen is voor velen een moment waar naar uit gekeken wordt. Het op een juiste manier inrichten van de woon- en slaapkamer kunnen bijdragen aan het rustgevoel. Door de raambekleding qua kleur en materiaal af te stemmen op de vloerbekleding bijvoorbeeld. De juiste kleurkeuze voor de muren heeft ook grote invloed.

Kleureenheid

Ongeacht of je van jaloezieën of gordijnen houdt, kies voor een kleur of een patroon waarin dicht bij elkaar liggende kleuren, zoals bruin met terracotta, zijn verwerkt. Laat de hoofdkleur dan terugkomen in jouw vloerkleed. Maak een match om het rustig te houden. Dit zorgt voor kleureenheid in de kamer, waardoor je ogen niet teveel contrast hoeven te verwerken. Zo kun je vanaf de bank met een heerlijke kop thee genieten van een kalme interieursfeer, die een stressvolle dag snel doet vergeten.

De juiste kleur

Tegenwoordig is het een koud kunstje voor een verfwinkel om een kleur naar keuze te laten mengen. Wil je graag rust creëren in de huis- of slaapkamer, kies dan voor gebroken wit of een zachte kleur zoals lichtgroen of –geel. Probeer felle kleuren te vermijden. Houdt zeker het plafond wit. Dit doet de kamer groter lijken, waardoor de ruimte niet zo bedrukkend voelt. Wil je toch graag een muur voorzien van een aanwezige kleur, kies dan voor de muur waar je niet op uitkijkt, zoals de muur achter de sofa of aan de kant van het bedhoofd.